Boeklancering “Hoe poets je de tanden van een leeuw?” bij WILDLANDS

Boeklancering “Hoe poets je de tanden van een leeuw?” bij WILDLANDS

In 2021 kwam mijn gedichtenbundel ‘Hoe poets je de tanden van een leeuw uit’. Daarmee ging een grote (kinder)wens in vervulling. Het eerste exemplaar reikte ik uit aan de Kinderraad van Advies in Wildlands. Hieronder kun je het persbericht lezen dat hierover verschenen is. Het was een geweldige ervaring.

“Hoe poets je de tanden van een leeuw?”. Zo heet de gedichtenbundel van Brenda Vrieze, met illustraties van Roxane Zandijk. De WILDLANDS Kinderraad van Advies nam afgelopen weekend het eerste exemplaar van dit nieuwe boek in ontvangst.

De gedichtenbundel gaat over oplossingsgericht en creatief denken en betrekt de kinderen (lezers) daar actief bij. Aangezien WILDLANDS de afgelopen jaren zeer innovatief geweest is en door middel van de Kinderraad ook kinderen betrekt voor adviezen en ideeën – was dit een goede match.

Brenda Vrieze, de auteur, zegt hierover: “Toen het boek af was, was WILDLANDS één van de eerste plekken waar ik aan dacht om het eerste boek uit te reiken. Dit omdat de kindergedichtenbundel vol wilde dieren zit (die ook in WILDLANDS verblijven) met problemen, waar kinderen een oplossing voor mogen verzinnen. Vanuit de visie dat kinderen veel wijsheid in zich hebben, waar we nog meer gebruik van kunnen maken. WILDLANDS heeft die visie ook. De Kinderraad van WILDLANDS heeft de afgelopen jaren al prachtige ideeën voor het park weten te realiseren, zoals nieuwe dieren, opstapjes en de inrichting van het aquarium bij het Arctic Science Lab.”

Tijdens de boeklancering sprak Brenda Vrieze zelf de Kinderraad toe en mochten de twee jongste leden het boek uitpakken. Daarna kreeg elk raadslid een exemplaar van het boek. Omdat zij iets ouder zijn dan de eigenlijke doelgroep van het boek, lieten ze het boek signeren voor iemand anders. “Door de gedichtenbundel door te geven, kan het andere kinderen ook inspireren creatief te denken,“ aldus de zeer enthousiaste schrijfster.